Asansör Bakımı

Asansör Bakımı Önemi

Asansörler durmadan çalışan aletler oldukları için bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması çok önemlidir. Asansörlerin teknik bakımlarının işin uzmanı olan, tecrübeli çalışanlarımız ile yapıldığı şirketimizle çalışarak siz de içiniz rahat bir şekilde asansörünüzü kullanmaya devam edebilirsiniz. Asansör bakımları belirli aralıklar ile yapılır. Aylık bakımlar, yıllık bakımlar ve herhangi bir arıza durumunda yapılan bakımlar ile asansörlerin düzenli bir şekilde çalışması sağlanır. Bakımların düzenli olarak yapılması can ve mal güvenliğini sağlar. Gün içinde birçok kişi tarafından kullanılan asansörler, her kullanıcı için risk yaratabilir. Apartmanlarda kullanılan asansör bakımlarından asansör yöneticileri sorumludur. Düzenli aralıklar ise asansör bakım şirketleri ile iletişime geçip, bakımlarının yapılmasını sağlamalıdır. Asansör bakımı, ortak kullanım alanlarında ise bakım sorumlusu olan kişiler tarafından takip edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Alışveriş merkezi gibi toplu kullanım alanlarındaki asansörlerin bakımlarının daha sık yapılması gerekir. Gün içinde çok fazla kullanılan asansörlerin parçaları daha fazla deforme olur. Yağ bakımları da daha kısa sürede yapılır. Asansör bakımını takip etmek için, şirketimiz ile anlaşarak güvenle asansörleri kullanabilirsiniz. Uzman ekibimiz gerekli takipleri yapacaktır. Takip sayesinde asansörün bakım gerekliliği de belirlenir. Düzenli ve kaliteli ürünler ile yapılan bakımlar, asansörün kullanım ömrünü de arttırır. Asansör servisleri arıza durumunda en kısa sürede müdahale ederek, sorunun büyümeden çözülmesini sağlar. Toplu kullanım alanlarında bozulan asansörlerin en kısa süre içinde hizmet verir hale gelmesi gerekir. Asansör bakımı hizmetlerimiz ile kısa süre içinde en iyi hizmeti alabilirsiniz.

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?  

Asansör bakımları mekanik ve elektronik aksamların kontrol edilmesi ile yapılır. Asansörler hareketli parçalardan oluştuğu için bu parçalar çok fazla sürtünmeye maruz kalır. Bu nedenle parçaların düzenli bir şekilde yağlanması gerekir. Yağlanan parçaların ömrü uzar. Bu nedenle makine dişlisinin yağının azaldığı anda mutlaka bakım yapılarak, asansörün arıza çıkarması önlenmelidir. Asansör arızalarının maliyeti daha fazladır. Bakım yapmanın ise maliyeti çok düşüktür. Büyük maliyetlerden kaçınmak için, küçük bakım maliyetlerine katlanmak en akıllıca olanıdır. Şirketimiz tarafından yapılan asansör bakımı uygulamalarında en iyi aletler ile en iyi ürünler kullanılarak bakımlar yapılır.
Asansör bakım talimatnamesine göre, asansör bakımları yapılır. Asansör makine aksamı yataklarının yağlanması en önemli olan bakım basamakları arasındadır. Makine ve regülatör içindeki yağ durumu kontrol edilmelidir. Yağlar tamamen boşaltılmadan gres yağı ile doldurulmalıdır. Yağ kapakları asansörün işlemesine göre sıkıştırılmalıdır. Yağ değişimi sürekli kullanılan asansörler için ve duran asansörler için de yapılmalıdır. Asansör kullanılmasa da yağ azalmaya ve zayiat vermeye devam eder. Yağlama yapılması geren bir diğer aksam ise fren mafsalları olmalıdır. Asansörün durmasını sağlayan frenler ayda bir yağlanmalıdır. Fren ve kasnak arasının ayarı yapılmalıdır. Yağlama yapılırken fren kasnağına yağ damlatılmamasına dikkat edilmelidir. Asansör bakımı bu nedenle uzman ve tecrübeli bir ekip tarafından yapılmalıdır. Hem ailenizin hem de diğer insanların can ve mal güvenliği için asansör kazalarına neden olabilecek arızalarında en kısa süre içinde çözülmesi çok önemlidir. Şirketimiz arıza durumlarında en kısa sürede size ulaşır. Sorun olan asansör kısa süre içinde tamir edilerek, hizmete tekrar açılır.
Yağ bakımı yapılması gereken bir diğer asansör parçası ise vinç karteridir. Karter özel yağ ile doldurulmalıdır. Yağın kirlenmesi ya da boşalması durumlarında yeniden yağ doldurulmadan önce, yağ karteri mazot ile yıkanıp temizlenmelidir.
Paraşüt ve sürat adı verilen asansör parçalarının işler bir halde olup olmadığı da düzenli olarak kontrol edilmelidir. Asansör bakımı düzenli aralıklar ile yapıldığında etkili olur. Her parçanın bakım aralığı farklıdır. Bu nedenle uzman ekibimiz bakım sürelerini planlar ve size bildirir. Yapılacak bakımlar daha önceden size bildirilir. Paraşüt ve sürat bakımlarının yılda bir yapılması yeterlidir. Paraşütün kollarının ayrıntılı olarak kontrol edilmesi ve iyice hareket ettiğinin teyit edilmesi gerekir.
Emniyet kilitleri de ayda bir kontrol edilmesi gereken parçalardandır. Kontrol sırasında kilit parçaları da yağlanarak, çalışması kolaylaştırılmalıdır.
Asansör raylarının bakımı en önemli konulardan biridir. Asansörün sorunsuz olarak rayların üzerinde gidip gelmesi için düzenli olarak yağlama yapılması gerekir. Yağlama özel yağ ile yapılmalıdır. Bu çelik raylar düzenli olarak yağlanmazsa sürtünmeye bağlı olarak büyük arızalar ortaya çıkabilir. Asansör bakımı basamaklarından biri olan asansör halatların kontrolü de büyük bir titizlik ile yapılmalıdır. Asansör halatları düzenli olarak kontrol edilmesi gereken kilit parçalardandır. Halatlardaki kopmalar tehlikeli duruma gelmeden mutlaka onarılmalıdır. Onarılamayacak durumda olan halatlar mutlaka değişmelidir.
Asansörün elektrik motoru ayda bir kez kontrol edilmelidir. Gereken durumlarda yap değişimi de yapılmalıdır. Kapı kontakları da kontrol edilmeli ve arıza olan durumlarda hızlıca müdahale edilmelidir. 

Asansör Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Asansör bakımı özenle yapılması gereken ve tecrübe isteyen bir işlemdir. Şirketimiz uzun yıllara dayanan geçmişi ile asansör bakım hizmetleri ve asansör arızalarında uzmandır. Asansör bakımı birçok farklı aksamın kontrol edilmesi ile yapılır. Tüm bu parçaların bakım süreleri ise birbirinden farklıdır. Bu nedenle bakımların planlanması çok önemlidir. Doğru planlama ve kaliteli bakım hizmeti ile asansör kullanım süresini uzatmayı hedefleyen ekibimiz ile sizin için çalışıyoruz. Yapılan bakımlarda en iyi yağlar ve en iyi parçalar kullanılır. Bakım maliyeti düşünüldüğünde yapılması gereken kaliteyi uygun fiyata sizin için sağlayan şirketimiz ile iletişime geçmektir. Asansör incelendikten sonra gerekli olan bakım ve tamirat işlemleri en kısa süre içinde yapılacaktır. İlk kontrolden sonra diğer kontrollerin ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda da yetkili kişilere bilgi verilecektir. Bize güvendiğiniz zaman içiniz rahat bir şekilde asansörünüzü kullanmaya devam edebilirsiniz.


en iyi asansör firmaları ankara, asansör firmaları ankara keçiören, ankara sincan asansör firmaları, ankara asansör servisi, hidrolik asansör ankara, asansör bakım ankara yenimahalle/ankara, ankara asansör firmaları iş ilanları, asansör üreten firmalar,Ankara Asansör, ankara asansör firmaları, Asansör, asansör firması, Asansör Montaj Firması, Asansör Montajı, Asansör Montajı Nasıl Yapılır, asansörcü, niğde asansör firmaları, ray montajı, sedye asansörleri, Türkiye Asansör Firmaları, En İyi Asansör Firmaları Ankara Asansör Firmaları Ankara Keçiören Ankara Sincan Asansör Firmaları Ankara Asansör Servisi Hidrolik Asansör Ankara Asansör Bakım Ankara Yenimahalle/Ankara Ankara Asansör Firmaları Ankara Asansör Servisi Asansör Üreten Firmalar,Ankara Asansör Montajı,ankara asansör firmaları iş ilanları,asansör üreten firmalar,çankaya asansör firmaları,asansör firmaları ankara keçiören,ankara sincan asansör firmaları,asansör bakım ankara yenimahalle/ankara,ankara mamak asansör firmaları,ırak asansör firmaları,En İyi Ankara Asansör Bakım Servisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sedye Asansörü

Panoramik Asansör

Asansör Revizyon