Sedye Asansörü

Sedye Asansörü

Sağlık kurumları, tıp tesisleri, görüntüleme merkezleri ve genel hastanelerde yoğunlukla kullanılan Sedye Asansörü hastalar için fazlasıyla önemli bir unsurdur. Acil durumlarda, yoğun bakımlara ve ameliyathanelere ulaşımlarda kusursuz bir kullanım sağlamaları gerekmektedir. Hızlı ve pratik ulaşım seçeneklerine sahip olmayan sistemler, büyük can kayıplarına yol açabilmektedir. Bu nedenle de saniyelerle yarışılan durumlar göz önünde bulundurularak, sağlık kurumu işleyişini sarsmayacak yeterlilikte bulunması zorunludur. Firmamız tarafından yapımı üstlenilecek projelerde, yapının hayati fonksiyonlardan biri olarak yaklaşılmaktadır. Bu konuda gösterilen hassasiyet ve titizlik, son derece yüksektir. Olası bütün risklerin ortadan kaldırılması ve kullanım aşamasında da ortaya çıkmaması için tedbirler alınmaktadır. Can taşınmasının yanında hayati fonksiyona sahip olması, bina yapısına uyumlu bir dizaynı da gerekli kılmaktadır. Yapıdaki en ulaşılabilir ancak sakin bölgeye konumlandırılması gerekmektedir.

Sedye Asansörü Kullanım Alanları

Sedye asansörü nde Hastalar için bölümler arasındaki sevk, tamamen Sedye Asansörü vasıtasıyla gerçekleştiğinden yaşanabilecek aksaklıkların geri dönüşü olmamaktadır. Sanatoryumlar, tıp merkezleri ve dispanserler dahil olmak üzere yapı büyüklüğü fark etmeksizin aynı öneme sahiptirler. Bu tür asansörleri diğer asansörlerden ayıran özelliği, sedyelere uygun olarak geniş dizayn edilmeleridir. Bu süreçte hastaların olası stresleri indirgenmek istenilmektedir. Ayrıca sağlık personellerinin asansör içinde de acil durumlara müdahale edebilmeleri için hareket alanı sağlanmaktadır. Hastanelerde yoğunluklu olarak ameliyathaneler alt katlarda bulunmaktadır. Bu nedenle servisten ameliyathaneye ya da yoğun bakıma hasta nakillerinde, hastaların dış etkenlerden etkilenmemesi için kullanılması zorunludur.

Sedye Asansörü Mekanik Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Hastaların transfer edileceği dikkate alınıp, seyrin olabildiğince yumuşak ve sarsıntısız olması gerekmektedir. Bu konuda kalkışlar ve duruşlarda gereken hassasiyetler ayarlanmalıdır. Sarsıntıların hastaları büyük paniğe sevk edeceği bilinmelidir. Bu nedenle de sistemin işleyişinin kararlı olması gerekmektedir. Katlar arasında duruştan çok kumanda butonu tarafından ana adrese ulaşması sağlanmalıdır. Ortalama olarak minimum 600, maksimum 2500 kilo aralıklarında yük hassasiyetlerine sahip olmalıdır. Yaşanabilecek aksiliklere karşı regülatörlerin işlevsel ve aktif olduğu da son derece önemli bir unsurdur.

Sedye Asansörü Modelleri

Tasarımları açısından geniş model yelpazesine sahip olan Sedye Asansörü dikkat edilmesi gereken iki ana kritere sahip olmalıdır. Tasarım özelliklerinin dışında mekanik olarak hizmetlerin aksamadan ve hızlı yürütülmesi gerekmektedir. Hastaların kullanması münasebetiyle, olabildiğince aydınlık ve ferah bir kabin tasarlanmalıdır. Hava sirkülasyonu, ciddi hastalıklarda önem arz ettiğinden yeterli seviyelerde olduğu kontrol edilmelidir. Kabin zemininde kullanılan döşemelerde, antibakteriyel özellikte laminant ve türevleri kullanılmalıdır. Tarafımızca yürütülecek işlemlerde, projenin bütünün antibakteriyel malzemelerden tasarlanması amaçlanmaktadır. Enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı dirençli kabinler hastaların olduğu kadar sağlık personellerinin de yararına hizmet etmektedir. Sizlerde sağlık merkezinizin görünümüne prestijli bir dokunuş sağlamak için profesyonel ulaşım çözümlerimizi tercih edebilirsiniz. Her aşamada kararlı ve kusursuz erişim araçlarına sahip olmak ya da bakımlarının eksiksiz bir şekilde yürütülmesini sağlamak için irtibata geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Panoramik Asansör

Asansör Revizyon